Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Det blir bara större och större!

SF Bio: Stor, större, Twilight

Stor, större, Twilight

När succéboken Twilight skulle bli film visste ingen att succén bara skulle växa. Nu har man lätt växtvärk inför avslutningen. Men i Hollywood får ju alla dramer ett lyckligt slut.

Trots att det säkert var ett entusiastiskt gäng som samlades för att göra film av de tre första av Stephenie Meyers kultböcker i Twilight-serien, så kunde ingen veta med vilken fart succén skulle lyfta. När den första filmen visat vartåt det barkade, bestämde sig filmbolaget Summit för att genast kontraktera skådespelarna för en fjärde film och naturligtvis måste därför alla kontrakt med de nyblivna stjärnorna omförhandlas.

Där kunde berättelsen vara klar om inte Summit plötsligt insåg att den avslutande delen Breaking Dawn med sina 900 sidor och invecklade handling innehåller tillräckligt med material för två filmer. Och därmed tvingas de tillbaka till förhandlingsbordet med skådespelarna vars stjärnstatus stärkts för varje film.

Visserligen viskas det om symboliska avskedanden och ändringar i rollistan, det kan vara tomma förhandlingshot eller verkliga överväganden, men fansen kan vara lugna för att innehavarna de tre bärande rollerna sitter säkert oavsett vilket.

Och det finns flera sätt att kapa kostnader. Just nu förs förhandlingar med  Louisiana för att flytta de kommande inspelningarna dit, vilket skulle innebära ett lyft för staten och lägre skatter och annan finansiell hjälp för filmteamet. En succé går ändå alltid att räkna hem till slut.

SF Bio: Twilight - Breaking Dawn nästa höst

Twilight - Breaking Dawn nästa höst

30 juni har Eclipse, tredje delen av Twilight-sagan premiär. Men redan nu kan vi avslöja att del fyra är planerad för hösten 2011.

Mycket är höljt i dunkel gällande den kommande fortsättningen på Twilight-serien. Att de bärande skådespelarna återkommer till sina roller är klart. Däremot har Summit, som producerar filmerna, ännu inte offentliggjort om det blir en eller två filmer av nästa bok i serien. Nästa film regisseras under alla omständigheter av Bill Condon.




    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: