Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Harry Potter vs Twilight

Twilight Vs. Harry Potter

Svara B!tch av E! Online UK bestämde för att ta reda på vilken av Twilight eller Harry Potter som är bäst. Jämförelsen var gjord i respons till ett fan som skrev in "Jag är så sjukt trött på alla som säger att Twilight är bättre än Harry Potter eller Harry Potter är bättre än Twilight. Vilken är ärligtalat bäst?"

Jag har ett svar. Att definitivt, en gång för alla, som inte ska ifrågasättas-svar. Inte bara en åsikt, men en tekniskt svar till frågan. Vilken är bäst, Twilight eller Harry Potter? 

Och här är det; Låt oss bryta oss ner i området av dominans. Och låt oss också starta med några nummer, för att som vi vet kan inte nummer ljuga.

Filmerna - Kritiken
Fördel: Harry Potter
Utan tvekan kritisk mottagning för Harry Potter-både böckerna och filmerna - är mer vänligare än Twilight.

Om du tittar på Rotten Tomatoes till exempel, som är en enhet av sammverkande mot film recensioner, du kommer att se att varje Potter film har bara positiv och fräsch kritik. Ingen film har tjänat minre en 77 procent; den högsta enheten av samverkan är för Fångaren av Azkaban, som tjänade 89 procent.
Inte så att de två Twilight filmerna som kommit så långt ,vilka har båda fått föredömet som ganska "ruttet". Nummer. Vetenskap.

Filmerna - Biljettkassan
Fördel; Harry Potter
Analysera det där kanske inte är så rättvist. Trots allt, vi har bara två Twi.filmer-men den tredje på väg denna veckan - och fem Potters.

Men i genomsnitt, har Harry Potter filmerna en fördel, när det kommer till intäkter. Twilight tjänade runt $400 millioner runt om i världen. När det gäller New Moon, hade människorna i Forks intäkter runt $700 miljoner. Det är riktigt trevligt tills du ser att Harry Potter filmerna har intäkter för en miljard.

Böckerna
Fördel; Harry Potter
Som för böcker, ja, låt oss peka ut en Potter-boken som ett exempel. Harry Potter och fången från Azkaban har inte fått några läsare recensioner under fyra stjärnor på Amazon. Noll. Inga.

Men Twilight har samlat massor av negativa recensioner från läsare och kritiker. Anledningen?Jag har mina egna teorier (inklusive en intetsägande dörrmatta av en hjältinna och skriva som faller någonstans mellan ett junior high school problemlösning skål och Twitter) men det är varken här eller där.

Försäljningen är inte mindre talande. Per Wikipedia har Harry Potter utsålt Twillight-srie något som är 4-1. Det är 400 miljoner exemplar vs uppskattningsvis 100 miljoner, dvs. Ja, det är fler böcker böcker i Potter-serien, men en stor marginal.

Temaaparker
Fördel: Harry Potter
Har Twilight har en nöjespark? Nej Nej det har den inte.

Stjärnorna
Fördel; Twilight 
Visst vi skulle vara försumligt om vi struntat i popularitet hos aktörerna i varje film, och karaktärerna de spelar. Kristen Stewart fortsätter att inneha Nr 1 position på IMDB Stjärnmetermeter, kontra det lätt-just-som-begåvad men mindre uppmärksammade trekant över på Hogwart

Och även om Robert Pattinson visade upp sig i Harry Potter och den flammande bägaren före hans bleka och glittrande dagar, Twilight har gjort honom obestridig och oöverträffad på det 21 årtalet, heartrob. Nej två vägar dit.



Domen
Harry Potter är bättre!
Våra kusiner över på Fandango sprang en omröstning om just detta ämne också. Frågan: Vilken serie hade mer bestående inverkan på popkultur, Twilight eller Harry Potter? Potter slog ut Twilight-av ett förhållande på cirka 60 till 40.

Som backar upp mina nummer också. Kritikerna, boken försäljning, i kassan, allt pekar i en riktning.

Ser ut som det är ganska klart vem som förtjänar Quidditch Cup.

Tror att detta är goda argument. Yay, Twi Fans!

{via E! Online UK}
Hm...lite läskigt detta, tyckte ni inte det? Det som står här ändrar inte alls min åsikt. Twilight filmerna är bättre, vad tycker ni?



    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: