Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kul att veta

Här får vi reda på varför Stephenie döpte Edward till Edward och Bella till Bella och annat kul.

Edward Cullen

Medan jag försökte hitta ett namn för den käcka "veggie" vampyren, författaren Stephenie Meyer sökte efter ett traditionellt och romantiskt. 

Edward var ett perfekt val eftersom namnet tillhörde två stora romantiska bok hjältar, Mr Rochester i Charlotte Brontës Jane Eyre and Mr Ferraris in Jane Austen's Sence And Sensibillity. 

Isabella Swan
Efter att Steph hade slutfört skrivandet om Bellas resa, hon kände att hon älskade henne ungefär som en dotter.

Så när tiden kom till namnet på huvudpersonen, som kunde passa in för namnet hon sparat till hennes blivande dotter så fick det bli Isabella.

The Volturi
‘Volturi' är det latinska ordet för gam, underprissättning fågel som livnär sig på ruttnande kött. Namnet är perfekt för de med hög makt som Volturi klanen som, inte gillas utav Cullen klanen, livnär sig på människors blod,
samt tillsyn över de vampyr världen från sin bas i Volterra, Italien.

Cullen Klanen
Är gjord för Carlisle och Esme Cullen och deras fem adoptivbarn, Cul len klanen bär en skrämmande likhet med Stephenie egen familj. 

Växte upp i Arizona med fem syskon, har Stephenie medgett att hon själv blev hånad för hennes bleka hy.

Kanske åtsittande-sticka, var blek och ändå slående vacker så som Cullen familjen. Stephs sätt att svara till dessa barn, och Bella, den bleka flickan från Arizona, en återspegling av henne själv.

Varför varulvarna präglas
När en varulv präglas på deras själsfrände, är de två sammanlänkade genom kärlek och kommer att skydda varandra från allting.

Stephenie har förklarat att hennes inspiration med präglingen fick hon från beteendet av ankungar. En ny född ankunge, fastnar väldigt fort till den första den ser, de bildas som ett band och den här saken/personen blir deras mamma.

Edward's glittrande
Stephenie var inspirerad att skriva Twilight efter drömmande om en man som var "Fantastiskt, vacker, glittrande och vampyr". 

Den här ovanliga idé, eftersom i de förra legenderna brann vampyrerna upp i solen. Stephenie bestämde att den glittrade huden skulle få människor att dras till dem, så de sedan kunde döda dem.

Förutom detta har hon förklarat att mousserande vampyr hudceller är hårda och reflekterande som kristall och därför okrossbar och skyddande.
[Källa]
Översatt av mig ©

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: