Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twilight A-Z

Medan vi väntar på att Eclipse har premiär den 30 Juni, tar vi en djupare till på A-Z relaterade Twilight saker. Varning för Spoiler
A är för Alice: Den tagghåriga Cullen systern som har en speciell vampyrgåva, hon har möjligheten att se in i framtiden. Hon kan till exempel berätta berätta för dig när du ska hoppa över biologi lektionen (Blodtyp dagen), och hon låter dig veta om din pojkvän har en resa till Italien för att ta livet av sig (Edward Cullen i "New Moon". De enda framtiden hon inte kan se är vargarnas - Det förklarar hur hon såg Bella klipphoppa, men missade biten då Jacob räddade henne Alice Partner är Jasper Hale, the blonda sydlänningen som ständigt försöker att vara vegetarian.
B är för Bella Swan: Centrumet för Twilight sagorna. Många människorna på skolan försöker att bli hennes vän, men hon föredrar övernaturliga vänner framför coola vänner. Hon är en sann farlighets magnet och klumpig. Lyckligtvis har hon sig väldigt beskyddande pojkvän Edward Cullen och hennes verkligen varma, bästa vän Jacob Black - som håller henne vid liv - Edward är en vampyr och Jacob är en skepnadskiftande varulv. Hennes önskan är att bli vampyr och tillbringa hela evigheten med Edward . men han vill inte för att han vill inte förstöra hennes själ. Kärleks triangeln där hon måste välja med Edward och Jacob är dramatiskt romantiskt.
C är för Coven: En grupp av tre eller mer vampyrer lever tillsammans. The Cullen familjen är en "coven" av vampyrer som lever nästa människorna och inte skadar dem. De dricker blod från djur istället. De som också lever som The Cullen är Denalie "Coven" i Alaska som också är vegetarianer. Den största och mest kraftfulla gruppen är The Volturi, de som bestämmer och ser till att alla lagar föls. Ledaren där är Aro.
D är för döden: För att du kan inte läsa en saga om vampyrer utan att det är massor med död inräknat. I "Twilight" är det James och hans grupp som dödar människor före han får blick för Bella, han vill döda henne men dödas av The Cullens. I "New Moon" gör Edward misstaget att resa till Volturi för att ta livet av sig. Varulvarna dödar Laurant (Han som var med i James grupp. I Eclipse är det många människomord, som Victoria dödar i Seattle.
¨
E är för Edward Cullen: Den vackra 17åriga vampyren som Bella blir förälskad i. Det är den här killen som gör att "riktiga" pojkvänner och män inte duger längre. Edward Antohny Masen föddes 1901, han förvandlades till vampyr 1918. I centrumet är det bara Bella som räknas, men han kan inte läsa hennes tankar. Han vill dricka hennes blod men håller sig.
F är för Forks, Den blöta och lilla staden i Washington, där "The Twilight Saga" utspelas. Bella lämnar hennes mamma i det torra och soliga Phoenix och flyttar till hennes pappa, Charlie Swan, polismästaren för Forks. Det är i Forks High School som Bella möter Edward, på biologi lektionen.
G är för gåvor. Medan alla vampyrer har styrkan och snabbheten och sådana saker har vissa vampyrer speciella gåvor eller krafter som gör dem olika de andra vampyrerna. Alice kan se i framtiden, Jasper kan kontrollera känslor, Edward kan läsa tankar, James är en sökare, Victoria vet när hon ska fly. Volturi har också gåvor: Aro kan se folks tankar och förflutna genom att hålla personen i handen, Alec kan paralysera folks känslor och Jane kan plåga folk med blicken.
H är för Humans (Människorna), De som det finns mest är Människorna i "Twilight" världen som inte har någon aning om vad det är som finns runt dom. Bellas föräldrar tror att Bella lever ett helt vanligt High School liv med hennes vänner Mike, Jessica, Eric och Angela - som är normala. Bara Quilette människorna vet vad som egentligen pågår.
I är för präglingen (Inprinting) En reaktion från varulvarna, det tekniskt sätt binds med en person som blir deras partner och person för livet. De kan präglas på vem som helst, ålder kvittar. Sam präglas på Emily, Quil på Claire och Jacob på...ja det får du reda på ;)
J är på Jacob Black, Quileute jillen som blir vän med Bella men är hopplöst förälskad i henne. Jacobs varulvs gen aktiveras i New Moon och The Wolfpack räddar Bella från Laurant. Jacob är den som berättar för Bella om "de kalla" och som är den enda solen i Bellas mörka liv i New Moon när Edward lämnar henne. Jacob vill inte att Bella ska bli vampyr och han försöker hela tiden göra Edward avundsjuk trots att han är det.
K är för KYSSAR: För att i Twillight serien är det mycket kärlek. Bella är den flicka med mest tur i hela världen, ärligt talat. Hon får många kyssar med Edward (Han måste bara vara försiktig med hans vassa tänder). Bella nästan kysser Jacob i New Moon och i Eclipse kysser hon dem båda.
L är för La Push;  Detta är hemmet för quileute gruppen, ungefär 2,2 mil ifrån Forks. Jacob bor där med hans pappa, Billy och hans vänner. De går ofta till stranden och klippdyker. The Forks barnen brukar komma dit för att surfa. The Cullens är inte välkomna där.
M är för ängen (Meadow); Den magiska och hemliga platsen Edward och Bella går. Edward tar Bella till ängen i "Twilight" - det är där Bella ser hans glittra och han visar hans styrka och snabbhet. Det är där Bellas dröm utspelar sig New Moon. Det är där hon möter Laurant.
N är för det nyfödda; Armen av unga vampyrer som Victoria bygger i Seattle under "Eclipse". Efter Cullen döda James vill Victoria hämnas. Så det blir ett krig mellan de nyfödda och The Cullen med The Wolfpack.
O är för OME (Oh My Edward) Ett uttryck många Twifans använder istället för "OMG" och det är ju för att de hyllar Edward Cullen.
P är för frieri; När Edward officiellt friar till Bella i "Eclipse. Hon vill att deras relation ska gå till nästa då hon fortfarande är människa. Men han vill inte acceptera det. Han är rädd att han kommer att tappa kontrollen och döda henne. Han friar till Bella och ger henne ringen som var Elizabeth Masens ring, Hans mänskliga mamma
Q är för Quileute, Den riktiga gruppen lever i La Push. I "Twilight sagorna" är Jacob och hans familj och resten är Quileute, som legenderna säger att de härstammar från varganra. De skiftar från människa till en jätte stor varg.
R är för Robert Pattinson; Mannen som gjorde Edward CUllen så stor. Catherine Hardwicke hade en bild på hur Edward skulle se ut och hon fann Robert Pattinson, tack! Robert har en så vacker skönhet. En typisk High School kille - stil. Robs kändisskap är känt över hela världen och över allt finns det skrikande fans. Han behöver en livvakt som följer med honom överrallt.
S är för Sexpack: Det var inget sexpack i Twilight eftersom varulvarna inte var med och att vampyrerna inte tog av sig några tröjor. Men i New Moon var det verkligen mycket sex pack, startades utav Jacob och The Wolfpack och sedan Edward nere i Italien där man såg hans glittrande mage.
T är för tält; En utav de mest kända scenerna i Eclipse är tältscenen. Jacob, Bella och Edward tvingas att dela tält på ett kallt isberg. För Edward skräck är Jacob 42 grader varm och Jacob får turen att sova i samma sovsäck som Bella för att värma henne. I tältet har Jacob och Edward deras första seriösa prat. Team Jacob älskar denna scenen för att Bella kysser Jacob och inser att hon älskar honom också...
U är för Uley (Sam Uley); Han är ledaren för The Wolfpack i New Moon och i Eclipse. Han är den som hittar Bella i skogen i New Moon när Edward lämnar henne. Jacob tror att Sam har något konstigt gäng där de håller på att dumma sig. Tills Jacob blir varulv och han inser att Sam hjälper killarna.
Vi är för Victoria; Den sadistiska oh hämndlystna vampyren som vill ha Bella död eftersom The Cullen dödade hennes partner James. I New Moon kommer hon väldigt nära Bella väldigt många gånger. Närmast kom hon då Bella klipphoppade men var där och räddare henne. I Eclipse bytar hon taktik och skapar en grupp med nyfödda för att attackera The Cullens.
W är för Werewolves (Varular); Skepnadsskiftarna som härstammar från vargarna. Sam, Quil, Paul, Jared, Embry, Seth och Leah med Jacob tillhö Quileutes. Deras storlek motsvarar en björns som är starka och väldigt snabba. De kan höra varandras tankar då de är vargar.
X är för Xavier Samuel; Den 26-årige gamla australienska skådespelaren som spelar Riley, den nybödda vampyren och tjänaren till Victoria. Riley är mer kontrollerad än de andra nyfödda hans uppgift är att hjälpa henne att döda The Cullens. I slutet på Eclipse möter han Edward och Seth tillsammans med Victoria.

Y är för Yellow Porsce (Gul Porsche); Denna bilen stals i "New Moon" för att hjälpa Bella att köra till Italien för att rädda Edward i Volterra. Liten, kraftfull och snabb - Precis som Alice. I Eclipse köper Edward en likadan bil för att få Alice att hålla koll på Bella när han jagar.
Z är för Zeal; eftersom ingenting kan matcha ivern gällande the Twilight saga. V får följa premiärer, uppföljare, filmer och böcker, affisher och videor. Massor har gjorts om Twilight och går inte stoppas av Twifans.
Översättning av mig ©Anonym

sv. haha tack så mycket :)

2010-06-06 / 20:11:04
Hemsida: http://torpenbergs.blogg.se/


    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: